MUHAMMARA (ACIKA)


En sevdiğim Mezelerden Birtanesidir.
MUHAMMARA(ACIKA) Daha çok Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde yapılan muhammara Batıda ise  bizim bildigimiz annelerimizin yaptığı ve kahvaltıda ekmeğe sürerek yediğimiz ACIKA aslında.Ben bu adıyla yemişimdir.Annem kahvaltı larda yapardı.Çokta güzel olurdu çayın yanında.İcinde bil ceviz çesitli baharatlar ve biber salçası ile yapılıyor olması da besleyici olması yönünden önem taşıyor.Daha Denemediyseniz.
Muhakkak Deneyin Sizlerde Çok Seveceksiniz.Bir Çok Yörede  Meze olarak da tüketilen Muhammara nin( Acıkanın)

  • Malzemeleri:
  • 1çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 3 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • severseniz acı biber salçasıda olur.
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  •  2 dilim Islanmış ufalanmış ekmek içi(galeta da olabilir).
  • 2 yada 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  •  Limon damlası 5 - 6 damla
  •  baharat(kimyon karabiber.
  •  istege göre acılı severseniz pul biber de ekleyebilirsiniz.)

  • YAPILIŞI:
  • Yukardaki Tüm Malzemeleri karıştırın.
  • Ekmeğe Sürülecek Kıvamda olsun.
  • Afiyet olsun.
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.