YAĞLI GÖZLEME




Yağlı Gözlemeyi Çocukluğumdan Beri Çok Severim. Aklıma Düştü Canım Çekince  Kendimi Mutfakta Buldum.Hazırlık ve Yapım Aşamaları Yaklaşık 1saat Sürdü.Birde Yanına Güzel Demlenmiş Çay Yaptım.  Peynir ve Zeytin Eşliğinde Yedik.

Annem Kış Hazırlıkları İçin Yazın Komşularla El Birliği Verip Kışlık Böreklik  Kuru Yufka Yaptırırdı.Yufkalar Bittikten Sonra Klasik Yağlı Gözlemeler Yapılır  Ne Güzel de Yenirdi.Yaptığım Gözlemeler Beni Eskiye Götürerek Nostalji Yaptırdı.

Yağlı Gözleme (Katmer)Malzemeler : 
500 gr un
Ilık su
Tuz
Aralarına sürmek için;
 sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı yada margarin

Yağlı Gözleme(Katmer)Yapılır;

Yoğurma kabına unu ve tuzu koyup  yavaş yavaş ılık su ekleyin.
Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. 
20 dk dinlenmeye bırakın.
Hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
 Fotoğraftaki  gibi açın.
Ne kadar ince açarsaniz okadar güzel olur.
Açtıgınız hamurun her yerine sıvıyağ sürün.
İki tarafından rulo seklinde katlayın.
Hamuru  iki elinizle tutup  uzatın.
Yağlı bir hamur olduğu için hamur 2 katı kadar uzayacaktır.Uzayan ruloları fotoğraf taki iki tarafından gül seklinde sarıp ortada birleştirin.Orta kalınlıkta  tabak büyüklüğünde açıp kısık ateşte teflon tavada pişirin. Pişirirken altını ve üstüne bol  sıvıyağ sürün. Kıyır Kıyır Yağlı Gözlemeniz Hazır. AFİYET OLSUN. 


                           YAPIM AŞAMALARI
                                              1
                                               2
                                                3
                                              4
                                                5
6







Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.