FELLAH KÖFTESİ
Yine yöresel lezzetlerimizden birtanesi ile sizlerleyim.Fellah köftesi tek başına yendiginde bile okadar doyurucu ki yanına ek bir yemek yapmaya gerek yok bence.Yöresel bir yemek olan Fellah Köftesi genel olarak Adana Mersin Hatay Gaziantep'te yapılan güzel ve farklı bir lezzeti olan yemektir.Sosu ve yoğurdu lezzetine lezzet katıyor.Olmazsa olmazları.Her yöreye göre malzeme listesinde bazı değişiklikler yapılıyor.Benim tarifimle Sizlerde Fellah Köftesi yapmak isterseniz
Buyrun ozaman Efendim;
- MALZEMELERİ
- 1su bardağı kısırlık bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı su
- 1yumurta
- 1su bardağından 2 parmak eksik un
- Tuz karabiber kimyon
- 1yemek kaşığı biber salçası
- Sosu için:
- 4 diş sarımsak
- 1fincan zeytinyağı
- 4 adet domates rendesi veya domates salçası
- YAPILIŞI:Tencerenin icine bulguru irmigi ve suyu koyup kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin .
- Soğuyunca içine yumurtasını ununu karabiberini tuzunu kimyonunu 1 yemek kaşığı biber salçasını
- ilave edip güzelce yoğurun.
- Elinizi cok az suyla ıslatıp bilye büyüklüğünde kofteler yapıp ortasınada parmagınızı batırıp sekil verip kaynayan suya tuz ekleyip köfteler suyun üzerine çıkana kadar kaynatıp kevgirle ayrı bir tabağa alın.
- Bu arada sosunu hazırlayın.
- Tavaya rendelenmiş sarımsağı ve zeytinyağı nı ilave edip kızdırın.
- Sonra 1yemek kaşığı tatlı biber salçası nı ilave edip 1dk kadar kokusunu çıkana kadar karıştırıp domates rendesini ben domates püresi kullandım.
- Yarım cay bardağı kadarda su ilave edip sosu kaynatın.
- Son olarakta tuzunu ve nanesini ekleyip sosu ocaktan alıp koftelerin üzerine döküp maydanozla süsleyip sarımsaklı yogurtla servis yapın.
- AFİYET OLSUN.
Kategori
YÖRESEL YEMEKLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.