Kıymalı Sebzeli Tava Yemeği Tarifi
Canım Babamın Tarifi Üzerine Yaptığım Kıymalı Sebzeli Antep Tavamız Tek Kelime ile Nefiss oldu. Yemek Arşivimde Babamında Tarifinin olması Benim için Ayrı bir Mutluluk . Antepliler çok sık yapar kuşbaşı etliside olur. Çok pratik çok lezzetli olması Açısından hemen hemen her evde yapılır. Ancak odun Ateşinde Fırında Pişerse çok daha Lezzetli Olur.
Kıymalı Sebzeli Antep Tava Malzemeleri;
♨️400 gr orta Yağlı Kıyma
♨️3 adet orta boy patates
♨️4 adet orta boy domates(kabukları soyulmuş)
♨️3 adet yeşil biber
♨️3 adet kırmızı kapya biber
♨️2adet orta boy soğan
♨️3 diş sarımsak(ince doğranmış)
♨️1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
♨️2 su bardağı su
♨️Yarım çay bardağı Zeytinyağı
♨️Yeterince tuz
♨️Pul biber
♨️Karabiber
Kıymalı Sebzeli Antep Tava Nasıl Yapılır;
Tüm Malzemeleri Küp Küp doğrayın.Kıymayıda ekleyip biber salçasını ,suyunu ,yağını baharatlarını ekleyip elinizle güzelce karıştırın.Tüm malzemeler birbiri ile iyice karışmalı.Hazırladığınız karışımı orta boy tepsiye koyup yakın çevrenizde fırın varsa Fırında pişitttirin.Odun ateşinde çok daha lezzetli olacaktır. Fırın Yoksa eğer önceden ısıtılmış 200 derece Fırında ara ara karıştırarak patatesler yumuşayana kadar pişirin.lavaş arasına koyarak servis yapın. afiyet olsun
NOT: Mevsimine göre içine kabak ve Patlıcan da koyabilirsiniz.
leziz bir tarif. yinde antep -maraş yöresinden bu tarif .bunun yanına birde bunun yanında tırnaklı pide olacak oooh miss .elinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Evet tırnak pide çok yakışıyor
SilGüzel paylaşim
YanıtlaSilTeşekkür ederim 😊
SilGüzel olmuş tam iftarlık.
YanıtlaSilBeğendim.tavsiye ediyorum.
YanıtlaSilGüzel ablam eline sağlıkta gösterdiğin resimdeki Maraş Tavadır. Maraş'a gittiğimde yediğim en güzel lezzetlerden biridir. Antep Tava gibi fakat Antep Tavasında sebzeler daha irili ufaklıdır. Ama mutfak olarak çok yakınlar ve hepsinin yemekleri de ayrı ayrı güzeldir.
YanıtlaSil