Ev Yapımı Somun Ekmeği Tarifi
Bu Aralar evde ekmek yapmaya heves sardım.2 tane bıcırıkta olunca evde ev yapımı tam tahıl unundan SAĞLIKLI ekmek yesin kuzucuklarım diye fırsat buldukça yapıyorum.Benim canım oğlum rutin her gün sabah namazında ayakta Sağolsun. Erken kalkınca biz evdede ekmek olmayınca kahvaltıya kızım uyanana kadar mayaladım ekmeğimimizi . sabah 7. 00 da mis gibi taptazecik ekmeğimiz hazırdı. Bzde ailecek. afiyetle yedik. Sizlerlede şşddetle tavsiye ediyorum .Evde Yaptığın gibisi varmı heryer mi ekmek kokar ohhh mis misss....
Somon Ekmeği Malzemeleri;
2su bardağı ılık su
4 su bardağına yakın elenmiş un ( ben unun yarısını tam buğday kullandım.
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Somon Ekmeği Nasıl Yapılır;
Yoğurma kabınıza mayayı şekeri ve ılık suyu ve yağı koyup elinizle köpürtün. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyip 1 saat mayalandırın. Sonra tepside Şekil verip yarım saat kadarda tepside mayalandırın. 200 derece Fırında ekmeğinizin üzeri kızarana kadar pişirin . AFİYET OLSUN.
Not: Ekmeğinizin üzerine vurduğunuzda küt küt diye ses geliyorsa ekmeğiniz pişmiştir. TAMDA kıvamında olmuştur.
ekmek pişirirken fırının içine su dolu kap koyun derler...sizin yazmadığınızı görünce sorma gereği duydum;kabuğu sert olmadımı acaba?(su havayı nemlendirdiği için pişmede farklılık yaratıyormuş)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş elinize sağlik.
YanıtlaSilMerhaba bende bu tarifi denemek istiyor.ama nadil olur sert olurmu bilmiyor.oneriniz ne bu konuda yani
YanıtlaSilJ'aime bien ce pain. Mercii
YanıtlaSilSuper...
YanıtlaSilquell bell baugette..
YanıtlaSil