AÇMA

                                           AÇMA


Pastanenin önünden geçerken mis gibi kokan poğaça pasta kokuları yokmudur.İnsanı kendinden alıp götürür.Pastaneye girip almamak için kendimizi  zor tutarız öyle değil mi? Yakın zamanda pastanenin önünden geçerken buram buram kokan kokuya dayanamayıp içeri attım kendimi.Kahvaltıda yemek için Poğaça aldım.Birde gözümün önünde duran benide al benide al diyen açmadan da alıp eve geldim.Ne yazikki pek aradığım lezzetle değillerdi.Hüsrana Ugradım.Kızımın Anaokulun da Beslenme Sırası Bizdeydi.Listede ise Açma Vardı. Canım Kızımında Annesine Yardımıyla Birlikte Bu Açmaları Yaptık.Güzelde Oldular.

  • Şimdi Size Açmaların Tarifini Vermek İstiyorum;
  • Hamur Malzemeleri: 
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1su bardağı süt
  • 1su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • yeterince tuz
  • 50 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı
  • 2 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
  • 1paket yaş maya
  • Aldığı kadar un 
  • içine surmek için : margarin veya tereyağı
Yapılışı: Derin bir hamur yoğurma kabına mayayı  ve şekeri koyun
.Mayayı ılık su ve sütü de ekleyip elinizi mikser gibi kullanarak çırpın.
Köpük  köpük olsun.Sonra yumurtasını  ve yağlarını ilave edip karıştırın
.Elenmiş ununuzu  yavaş  yavaş ilave edin hafif ele yapışacak bir kıvamda hamur olacak
.1saat hamuru mayalandırın.Mayalanan hamuru   fotoğraftaki gibi elinizle açın.Ortasına 1 çay kaşığı kadar margarin veya tereyağı sürün.Şekillendirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180'fırında pişirin.Afiyet olsun.
http://www.yemekustalari.net/acma.html
YAPIM AŞAMALARI

                                                          VE  SERVİS ZAMANI

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.