Patatesli Hamur Kızartması

Patatesli Hamur Kızartması Tarifi
BloggerImage

İster kahvaltıya isterseniz 5 çayınızın yanına çok yakışacak nefis puf puf Kabaran yumuşacık tadına doyum olmayan çokta pratik bir şekilde yapabileceğiniz nefiss hamur kızartması . Ben patatesli çok Sevdiğim için bu sefer bu şekilde Yaptım. Bir dahaki sefere eşim kıymalı çok sever onun içinde kıymalı yapacağım.  Tercihe göre peynirlide yapabilirsiniz . 

Patatesli Hamur Kızartması Malzemeleri;
2su bardağı su
Yeterince Tuz
Kulak memesi yumuşaklığına  gelene kadar un

İç harcı için;
4 adet Haşlanmış patates 🥔
2 adet orta boy soğan
Zeytinyağı, tuz ve baharat

Nasıl Yapılır;
Un ,su, tuz ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. 
10 dk bekletip hamurdan mandalina büyüklüğünde  bezeler yapın.
 Oklava ile  tatlı tabağı büyüklüğünde ince olacak şekilde açın.İçine soğanla kavrulmuş patates harcı koyup  hamurun kenarlarını çay tabağı yada çatal ile şekillendirerek kapatın. 
Bol yağda kızartıp servis yapın. 
Afiyet olsun.

BloggerImage
BloggerImage

BloggerImage

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 yorum :

  1. Çayın yanında ne de güzel giderdi şimdi. Bunu mutlaka deneyecegim.emeginize sağlık.yenintariflerininzi bekliyoruz Emelnzhanincimm..

    YanıtlaSil
  2. En sevdiğim kahvaltıda şimdi olsada yesek

    YanıtlaSil
  3. Kahvaltı için ideal bir tarif mmm nefss

    YanıtlaSil
  4. Olsada yesek dediğim bir tarif elinize sağlik

    YanıtlaSil
  5. Güzel paylaşım tebrikler

    YanıtlaSil
  6. Leziz bir tarif.guzel paylasim olmus.

    YanıtlaSil
  7. Kahvalti icin iyi bir altarnatif

    YanıtlaSil
  8. Beğendim.elonoze saglik

    YanıtlaSil
  9. bayıldım.bayıldım süper olmuş tebrikler

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.