SÜT REÇELİ
Merhabalar Seevgili Takipçilerim ;
Bugün uzun süredir yapmak istediğim ve merak ettiğim süt reçelinin tarifini sizlerle paylaşacağım.Neee Süt Reçelimi Sütün de Reçeli olur demeyin!
Gerçekten de oluyormuş bende ilk duyduğumda biraz şaşırmıştım.İnternet sitelerinde bloglarda süt reçeli furyasıdır gidiyor tabii bende mahrum kalmamak için bu lezzetten girdim mutfağıma ve denedim.
Ortaya tadı karamele benzeyen aslında pasta ve kurabiye süslemelerinde bile kullanabileceğimiz alternatif bir tarif ortaya çıkmış oldu.
İsterseniz kahvaltıda çayın yanına ekmeğe sürerek de tüketebilirsiniz.
Ben ve kızım çok sevdik ancak eşim farklı tadlara açık olmadığı için sadece tadına bakmakla yetindi.(oda ısrarımla)Daha önce denemediyseniz muhakkak denemenizi tavsiye ederim.
SEVGİYLE KALIN....
Bugün uzun süredir yapmak istediğim ve merak ettiğim süt reçelinin tarifini sizlerle paylaşacağım.Neee Süt Reçelimi Sütün de Reçeli olur demeyin!
Gerçekten de oluyormuş bende ilk duyduğumda biraz şaşırmıştım.İnternet sitelerinde bloglarda süt reçeli furyasıdır gidiyor tabii bende mahrum kalmamak için bu lezzetten girdim mutfağıma ve denedim.
Ortaya tadı karamele benzeyen aslında pasta ve kurabiye süslemelerinde bile kullanabileceğimiz alternatif bir tarif ortaya çıkmış oldu.
İsterseniz kahvaltıda çayın yanına ekmeğe sürerek de tüketebilirsiniz.
Ben ve kızım çok sevdik ancak eşim farklı tadlara açık olmadığı için sadece tadına bakmakla yetindi.(oda ısrarımla)Daha önce denemediyseniz muhakkak denemenizi tavsiye ederim.
SEVGİYLE KALIN....
Yapım aşamaları
Kavanoza koyup buzdolabında saklayınız
Malzemeler
- 1lt süt
- 1 silme çay kaşığı karbonat(ben yarım çay kaşığı kullandım
- 1su bardağı şeker
Yapılısı:
- Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın.Derin bir tencere kullanın çünkü karbonat eklenince köpürüp kabarıyor. Süt Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
- Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak.
- Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
- Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak
- 1 saat kadar pişirin.
- Süre dahada uzayabilir.
- Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım.
- Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
- Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın.
- Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak..
- Bu tarif için Cahide Sultana Tesekkürler.
Emel den Notlar:Ben yaparken başında çok beklemedim kaynamaya başlayınca altını kısın ve arada karıştırın.bir süre kaynadıktan sonra karamel rengi oluyor. muhallebi kıvamından biraz daha akışkan kıvama gelince altını kapatın.unutmadan karbonatını fazla kaçırırsanız rengi koyu oluyor.Çay kaşığının yarısı yeterli oluyor.Dikkat edin.AFİYET OLSUN....
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.