PANCAR REÇELİ
Pancarında reçeli olurmu demeyin.Herşeyin artık reçeli yapılıyor.Patlıcanın Domatesin,Narın,Balkabağının,Kavunun ,Karpuz Kabuğunun bile reçeli var.Ben ise Bugün pancar reçelini denemek istedim.Rengi harika oluyor.Tadı ise sevene sevmeyene göre değişir.Pancar sevenlerin muhakkak denemesini tavsiye ederim.Ancak Pancar sevmeyenler bu reçeli de sevmeyeceklerdir.Tadında değişiklik olmadığı için o kendine has kokusunu hissedeceklerdir.
Sevenler Yapmak isterseniz eğer
Malzemeleri ;
500 gr pancar
2 su bardağı toz şeker
limon damlası 5 ,6 damla kadar
Yapılışı:
500 gr kadar pancarı istediğimiz şekilde doğrayın
2 su bardağı şekeri üzerine ekleyin. 3veya 4 saat bekletip hiç su eklemeden kendi suyuyla pisirin.Reçel yeterince kaynayıp artık köpük köpük olunca 5 6 damla limon suyu sıkıp 5 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Not:Recelin kıvamını ayarlamak İçin bir çay tabağına 1 yemek kaşığı kadar suyundan alıp buzdolabının difrizinde 5 dk tutun.parmağınızla kontrol edin istediğiniz kıvamda ise ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.