KABAK SANDAL SEFASI(Kıymalı)
KABAK SANDAL SEFASI
Malzemeler
- 5 adet kabak
- 400 gr kıyma
- Zeytinyağı
- 1 adet soğan
- İsteğe göre Maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça(sosu İçin)
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 100 grKaşar peynir rendesi
- İsterseniz üzeri için beşamel sos hazırlayabilirsiniz..
- Kabaklarınızı yıkayıp ortadan ikiye bölün ve içlerini oyarak biraz haşlayın. Ardından fırın kabına ya da borcama dizin.
- Kıymalı harç için sıvıyağı tencereye koyup kızdırın üzerine küp küp doğranan soğanları ekleyerek hafif kavurun ve kıymayı ekleyin güzelce pişirin. Sırasıyla biber salçasını ve baharatlarını ilave edin. Son olarak maydanozu da ufak ufak doğrayıp harcınıza ekleyin ve altını kapatın.
- Harcınızı kabaklarınızın üzerine paylaştırın, fırın kabınıza ya da borcamınıza Salçalı sos hazırlayıp ilave edin fırında 200 derecede pişirin.
- Kabaklar iyice pişince üzerine rendelenmiş kaşar peynirleri de koyarak fırının sıcaklığında biraz daha bekleterek servis yapın.
Afiyet olsun.
I am a citizen living in İndia.İ am following you with my pleasure.thank you..
YanıtlaSil