FIRINDA KUZU ETLİ PATLICAN
Patlıcanı okadar çok severimki anlatamam.Kızartmasından közlenmişine Böregine Musakkasına Kebabına Turşusuna kadar. ve Çok ilginçtirki Reçeli bile oluyor Patlıcanın.Ben hepsinide severek yiyiyorum.Birde Fırında Kuzu Etli Patlıcanlı Yemeği Olursa Tabiri Caizse Yemede Yanında Yat:)
Sizlerde Yapmak isterseniz Malzemeleri
Şimdi Gelelim Tarifine;
Malzemeleri:
750 gr kuzu kuşbaşı
1kg patlıcan
2 domates
1 soğan
2 çarliston biber
3 yemek kaşığı salça
Kızartmak için:Sıvıyağ
Salçalı Sos:
1.5 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
Yapılışı:Patlıcanlar doğrandıktan sonra hakla şeklinde kesilir fritözde ķızartılır.Borcama dizilir.Tencereye etler ķonur.1yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilir.Ardından yemeklik doğranmış soğanlar biberler ilave edilip güzelce kavrulur.Etler suyunu çekince 1.5 yemek kaşığı salça ilave edilip kavrulma işlemine devam edilir.Etler yumuşayınca tuzu arzu ettiginiz baharatlar ilave edilir.(Ben karabiber kimyon ve pul biberi ilave ettim.)
Borcamdaki patlıcanların üzerine yerleştirilir.Domates ve Biberlerde Etlerin üzerine sıralanır ve Salçalı Sos dökülüp fırına verilir. Domates ve biberlerin üzeri kızarınca yemeğiniz servise hazır.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.