Islak Kek Tarifi(Yumurtasız)
Kek deyince güzel demlenmiş çayın yanında bol soslu ıslak keke herkes gibi bende hayır diyemem. Kekin en sevdiğim hali dokusu ve lezzeti ile şüphesiz ıslak kektir. İçi sünger gibi çikolata sosunu dibine kadar çekmiş ağzınızda eriyip gidiyor daha ne olsun. Bu tarifim çok kıymetli tam istediğim lezzette ve yumuşaklık ta olması tarifin içinde saklı. Ben içerisine 1 çay bardağı kadar fındık ta koyuyorum.Arşivimde yerini alırken bu kıymetli ıslak kek tarifim sizede not alması düşüyor ✏️
Islak Kek Malzemeleri;
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1su bardağı ayçiçek yağı
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
3yemek kaşığı kakao
1 Çay bardağı ince kıyılmış kavrulmuş fındık
1 su bardağı elenmiş un
Islak Kekin Sosu
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
Islak Kek Nasıl Yapılır;
3 yumurta ve toz şekeri köpürene kadar 3 dk kadar mikser ile çırpın. Sırasıyla sıvı malzemeleri ilave edip karıştırın.Fındığı,Kakaoyu,
3 yumurta ve toz şekeri köpürene kadar 3 dk kadar mikser ile çırpın. Sırasıyla sıvı malzemeleri ilave edip karıştırın.Fındığı,Kakaoyu,
elenmiş ununu , k. tozu ve vanilyasınıda ekleyip yağlanmış fırın tepsisine Kek harcını dökün. Önceden ısıtılmamış 170 derece fırında orta boy borcamımızı yağlayıp 40-45 dk kadar pişirin.
Islak Kekin Sosunun Yapılışı;
Derin bir sos tenceresine sos malzemelerini koyup kaynayana kadar pişirin. Kaynayan sosun altını kapatıp isteğe göre tablet çikolatayı eritin.
Pişen kekinizi dilimleyip sıcak sosun hepsini Kekin heryerine döküp sosun çekmesini bekleyin. Tavşan kanı demlenmiş çay eşliğinde servis yapın. Afiyet bal şeker olsun 😋😋
Very good.
YanıtlaSilBonne reçete.super ..bon cottage et bonne a petite.
YanıtlaSilElinize saglık çok güzel olmuş
YanıtlaSil10 puan veriyorum
YanıtlaSilÇok güzel gözüküyor.elinize sağlıl.merci
YanıtlaSilSuperrr��
YanıtlaSilGüzel paylasim.
YanıtlaSil