Islak Kek Tarifi(Yumurtasız)



Kek deyince güzel demlenmiş çayın yanında bol soslu ıslak keke herkes gibi bende hayır diyemem. Kekin en sevdiğim hali dokusu ve lezzeti ile şüphesiz ıslak kektir. İçi sünger gibi çikolata sosunu dibine kadar çekmiş ağzınızda eriyip gidiyor daha ne olsun. Bu tarifim çok kıymetli tam istediğim lezzette ve yumuşaklık ta olması tarifin içinde saklı. Ben içerisine 1 çay bardağı kadar fındık ta koyuyorum.Arşivimde yerini alırken bu kıymetli ıslak kek tarifim sizede not alması düşüyor ✏️ 

Islak Kek Malzemeleri;
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı süt 
1su bardağı ayçiçek yağı
1paket kabartma tozu 
1paket vanilya 
3yemek kaşığı kakao
1 Çay bardağı ince kıyılmış kavrulmuş fındık 
1 su bardağı elenmiş un
Islak Kekin Sosu
1,5 su bardağı süt 
1 su bardağı şeker 
2yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ 
Islak Kek Nasıl Yapılır;
3 yumurta ve toz şekeri köpürene kadar 3 dk kadar mikser ile çırpın. Sırasıyla sıvı malzemeleri ilave edip karıştırın.Fındığı,Kakaoyu,
elenmiş ununu , k. tozu ve vanilyasınıda ekleyip yağlanmış fırın tepsisine Kek harcını dökün. Önceden ısıtılmamış 170 derece fırında orta boy borcamımızı yağlayıp 40-45 dk kadar pişirin.



Islak Kekin Sosunun Yapılışı;
Derin bir sos tenceresine sos malzemelerini koyup kaynayana kadar pişirin. Kaynayan sosun altını kapatıp isteğe göre tablet çikolatayı eritin.
Pişen kekinizi dilimleyip sıcak sosun hepsini Kekin heryerine  döküp sosun çekmesini bekleyin. Tavşan kanı demlenmiş çay eşliğinde servis yapın. Afiyet bal şeker olsun 😋😋







Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.