Etli Nohut Yemeği
Kış gelince vazgeçilmezim etli nohut yemeği yanında ise olmazsa olmazımız pilav .Bu kadar mı birbiriyle uyumludur. Nohut kuru fasulye,barbunya kesinlikle pilavsız olmaz. Birde Yanında Turşu ve ayranda varsa tabiri caizse tadından yenmez.
Malzemeleri;
3 su bardağı haşlanmış nohut
400gr kuzu kuşbaşı et
1 adet soğan
3 adet yeşil biber
Yeterince Zeytinyağı
Domates ve biber salçası (1,5 yemek kaşığı kullandım
Yapılışı;
Öncelikle önceden ıslattığımız (ben 3 saat öncesinden karbonatlı ve sıcağa yakın su ile ıslattım.)nohutlarımızı haşlayalım. Nohut haşlanırken düdüklü tencerede etleri hafif suyunu çekene kadar haşlayalım.duyunu çekince yağını, soğanını yeşil biberi ilave edip hafif kavurup salçasını ve ılık suyunuda ilave edip 15 dk kadar pişirin. Etler pişince haşlanmış nohutlarıda koyup 5 -10 dk kadar daha pişirin. Yanınada güzel bir pilav yapıp Turşu ve ayran eşliğinde servis yapın .
Afiyet olsun
Güzel tarif elinize sağlık..
YanıtlaSilElinize saglik canim
YanıtlaSilLezzetli görünüyor.begendim
YanıtlaSilOhoooo miss
YanıtlaSil