KIYMALI PAPARA
Malzemeler:
1bayat ekmek küp küp doğranmış
2 yemek kaşığı tereyağı(ekmekleri tavada çevirmek için)
Yoğurt 3diş sarımsak
Kıymalı sos için:
400 gr kıyma yada nekadar varsa
1 soğan
1adet çarliston biber
1yemek kaşığı domates salçası
İstediğiniz baharat çeşitleri kıymalı sosun içine yarım kepçe et suyu yoksa
kaynamıs su
Et suyu 1 kepçe (ekmeklerin üzerine dökmek için)
Kıymalı harcın yapılışı;
Soğanları ve Biberleri zeytinyağında kavurup kıymayı ilave edip kiymaların rengi dönünceye kadar kavuralım.1 yemek kaşığı salçasını ilave edelim.1kepçe et suyunu ilave edip 5 dk sosu pişirelim.Baharatlarını ve tuzunu ilave edelim.
Yapılışı: Resimdeki gibi küp doğranmış ekmekler tereyağında 5dk kadar kızartılır..Borcama alınıp üzerlerine 1 kepçe kadar et suyu dökülür.Sarımsaklı yoğurt ekmeklerin üzerine dökülür.Yoğurdun üzerine kavrulmuş kıyma harcı dökülüp servis yapilir.
Kategori
ANA YEMEKLER
Yorum bırakmak isterseniz kutucuktan anonim işaretleyerek yorum bırakabilirsiniz:)
YanıtlaSil