Fırın Posetinde Zargana Balığı
Sahil şehrinde denize çok yakın biryerde oturupta balık yemeyen yoktur sanırım Tabii balığı sevmeyenler hariç.Bizde ailecek Balığı çokseviyor ve bolca tüketiyoruz.Bu zargana balıklarıda Eşimin Marsilya sahilinden tuttuğu balıklar.Bizim için çok değerli .Nedeni ise hem okadar emekle tutuluyor.Hemde saatler ce bekliyorsun.Bana gore olmasada balik tutmak.Bekle Bekle sıkılıyorum ben manzarayı izliyorum.Kızımla oynuyoruz arada termosta yaptığım çayı yudumluyorum. Eşimin hobisi oldugu için o zevkle tutuyor.Bazen beraber gidiyoruz ama kocaman denizde balık yok.Kocaman denizden boş dönmek te olmaz ogün balık günüyse ev hanımıda eşiyle balıkta ise Doğru balık almaya Markete burda büyük marketlerde satılıyor balık reyonunda tabiki kısmet işi bu işler. ama bizde kızımla merak ettiğimiz için 1 tane tutsa sevineceğiz.Sanırım bizim şansımıza birlikte gidince balık gelmiyor.Hava şartlarıda önemli bir faktör tabii bende biraz uzmanlastım balık konusunda. Dünde eşim biz kızımla şekerleme yaparken balığa gitmis döndüğünde 2 tane balık tutmus biri zargana diğeri ise uskumrugillerden kolyoz balığı idi.Yetmiyeceğini düşünüp birde Rouge Balığı almış.Bende hemen girdim mutfağa fotografta gördüğünüz gibi pratik hazırladım.Aslında yağda kızartılarakta yapılabilir.Ben daha hafif olduğu için fırın poşetinde yaptım.Sizler çipura balığınıda bu sekilde yapabilirsiniz.Çok lezzetli oluyor.
MALZEMELERİ:
Kişi sayısına göre balık
Sosu için:1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber tuz
Garnitür için.3 adet elma dilimi doğranmış patates
Fırın poseti
YAPILIŞI
Temizlenmis balıkların içi ve dışı Sosa bulanır.istege göre defne yaprağı içine dışına koyulabilir.Balıkların Yanınada patates ve soğanlar kalan sosla harmanlandıktan sonra hepsi fırın poşetine konup fırına verilir.salata esliginde servis yapılır.Afiyet olsun.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.