MERCAN BALIĞI


Haftosunu gelince balık keyfi yapmadan olmaz  Genelde biz balık çok seven ve tüketen bir aile olarak hafta içi haftasonu farketmiyor bizim için.Sağlığımız açısındanda hem çok faydalı hem çok besleyici.Çocuklarımızada bol bol yedirmeliyiz.Evimizden eksik etmemeliyiz.

 Malzemeler;
Kişi sayısına göre balık
Sosu için:1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz karabiber
Garnitür için;2 adet patates soğan 1adet limon 10 tane çeri domates
Yapılışı:
Temizlenmiş Mercan balıklarının içini dışını  sosa bulayıp fırın poşetine koyup ayrı bir kapta patatesleri  elma dilimi  soğanları da halka seklinde doğrayıp artan k.biberli yağlı sosla harmanlayıp  limon ve çeri domatesleride fırın poşetine koyup poşetin ağzını bağlayıp 3 veya 4 yerinden iğneyle delik açıp fırına veriyoruz.Afiyet olsun.




Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.