KAYISI HOŞAFI

 
Kışın pilavın makarnanın yanına çok güzel giden bir içecek kayısı hoşafı sanırım sevmeyenimiz yoktur.Kayısının hoşaftaki aroması mükemmmel mis gibi.Hem şifalı hemde lezzetli .malzemeleri ise kayısı şeker ve su ben içersine 1 adet kabuk tarçın koydum.aromasını sevdiğim için sizler koymayadabilirsiniz.

Kayısı Hoşafı
  • Yapılışı:
  • 300 gr kadar kayısı küp küp doğranır.
  • Yeterince suyu tarçını eklenir.
  • Kaynamaya başladıktan sonra orta hararetli ocakta kayısılar şişene kadar pişirilir.
  • Ocaktan almaya yakın damak tadınıza göre şekeri ilave edilir.
  • Ben çeyrek limon suyuda sıktım.İstenilen kıvama glince kayısılar ocağın altı kapatılır.Soğuyunca servis yapılır.
  • Afiyet olsun.
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.