FRANSIZ CHURROS (ŞURO) SU
CHURROS(ŞURO)
Malzemeleri:- 290 g d'eau (Su)
- 1pincée de sel (1 çilmik tuz)
- 150g de farine ( 150 g un)
- 1 piece vanilie (1adet vanilya)
- 1 piece citron;orange rap(1 adet limon veya portakal rendesi)
- 2 c â s de rhum brun ( Rum bir icki olup bunu koymayadabilirsiniz.)
- Kızartmak için:
- Sıvıyağ
- Yapılışı:
- 290 gr suyu tencerede kaynatıp(ekler veya profiterol hamuru yapar gibi)
- kaynayan suyun içine tuzunu ve unu ilsve edip kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırıp
- içerisine vanilya istege göre limon rendesi bazı tariflerde konmuyor.
- Fransızlar içki aromasını sevdikleri için rhum koyuyor ancak dışarıda
- Satılanlarda limon rendesi ve icki aroması koymuyorlar.
- Hazırlanan hamuru churros(şuro) şırıngasından sıkıp
- kızgın yağda rengi pembelesinceye kadar kızartılır
- .isteğe göre nutellaya batırılarak veya üzerine şeker serpilip tüketiliyor.Afiyet olsun. VİDEOLU ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...
Yaklaşık 1500 -2000 euro arasında değişiyor
!
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.