FRANSIZ CHURROS (ŞURO) SU

 CHURROS (ŞURO) İspanyol asılli bir tatlı olmasına rağmen Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde de begenilerek sıkça tüketilmektedir. Yapımı cok basit olmasına rağmen evlerde yapımı pek tercih edilmemektedir. Fransa da Neredeyse her sokak başında bulabileceginiz,  arabalarda imal  edilip satılan bu Şerbetsiz tatlıyı tercihe göre Nutellalı veya toz şekerli olarak ta tüketebilirsiniz.Görüntüsü bizim tulumba tatlısına benziyor ancak malzemeleri biraz farklı.Ben churrosu (ŞURO yu) Nutellalı tercih ediyorum ve Tarifine geçiyorum.
CHURROS(ŞURO)
 Malzemeleri:
  • 290 g  d'eau       (Su)
  • 1pincée de sel   (1 çilmik tuz)
  • 150g  de farine  ( 150 g un)
  • 1 piece vanilie   (1adet vanilya)
  • 1 piece citron;orange rap(1 adet limon veya portakal rendesi)
  • 2 c â s de rhum brun ( Rum bir icki olup bunu koymayadabilirsiniz.)
  • Kızartmak için:
  • Sıvıyağ
 
  • Yapılışı:
  • 290 gr suyu tencerede kaynatıp(ekler veya profiterol hamuru yapar gibi)
  •  kaynayan suyun içine tuzunu ve unu ilsve edip kaşıkla hızlı bir şekilde karıştırıp
  •  içerisine vanilya istege göre limon rendesi bazı tariflerde konmuyor.
  • Fransızlar içki aromasını sevdikleri için rhum koyuyor ancak dışarıda
  •  Satılanlarda limon rendesi ve icki aroması koymuyorlar.
  • Hazırlanan hamuru churros(şuro) şırıngasından sıkıp
  •  kızgın yağda rengi pembelesinceye kadar kızartılır
  • .isteğe göre nutellaya batırılarak veya üzerine şeker serpilip tüketiliyor.Afiyet olsun. VİDEOLU ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ...
 Ustasından yapım aşamaları.Bu orjinal churros makinaları oldukça pahalıya satılıyor.
Yaklaşık 1500 -2000 euro arasında değişiyor

!

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.