Patatesli Unlu Kıyır Börek

Malzemeleri;

4 adet yufka

100 gr eritilmiş tereyağı veya margarin

1 çay bardağı un

Üzerine sürmek için :

1 Yumurta Sarısı

İç Harcı İçin:

4 adet orta boy haşlanmış patates

1 adet büyük boy soğan

1.5 yemek kaşığı salça

Pul biber

karabiber

kimyon

Yeterince zeytinyağı

Tuz

Yapılışı :

Patatesli Harcın Hazırlanması;

Öncelikle patatesli harcı hazırlayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım.

Soğanlar hafif yumuşayınca salçasını ilave edip 3 dk kadar kavurma işlemine devam edelim.

Ezilmiş haşlanmış patatesleri ilave edip harcı karıştıralım.

Son olarak ta baharatlarını ilave edelim. Patatesli Harcımız hazır.

1 adet yufkayı tezgah serelim.

Üzerine 1.5 yemek kaşığı eritilmiş yağ dökelim.

Fırça yardımıyla yufkanın her yerine yayalım.

Yufkanın her yerine 1 yemek kaşığı kadar un serpelim.

Yufkayı ikiye katlayın.aynı işlemi tekrarlayalım.

Yine yağ ve un koyalım.

(Bu sefer miktarları yarıya indirelim yarım yemek kaşığı un 1 yemek kaşığına yakın yağ) Harcını koyup rulo şeklinde saralım.

3 Parmak kalınlığında keselim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 ‘derece fırında üzerleri kızarana kadar pişinrin.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.