Patatesli Unlu Kıyır Börek
Malzemeleri;
4 adet yufka
100 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
1 çay bardağı un
Üzerine sürmek için :
1 Yumurta Sarısı
İç Harcı İçin:
4 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet büyük boy soğan
1.5 yemek kaşığı salça
Pul biber
karabiber
kimyon
Yeterince zeytinyağı
Tuz
Yapılışı :
Patatesli Harcın Hazırlanması;
Öncelikle patatesli harcı hazırlayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım.
Soğanlar hafif yumuşayınca salçasını ilave edip 3 dk kadar kavurma işlemine devam edelim.
Ezilmiş haşlanmış patatesleri ilave edip harcı karıştıralım.
Son olarak ta baharatlarını ilave edelim. Patatesli Harcımız hazır.
1 adet yufkayı tezgah serelim.
Üzerine 1.5 yemek kaşığı eritilmiş yağ dökelim.
Fırça yardımıyla yufkanın her yerine yayalım.
Yufkanın her yerine 1 yemek kaşığı kadar un serpelim.
Yufkayı ikiye katlayın.aynı işlemi tekrarlayalım.
Yine yağ ve un koyalım.
(Bu sefer miktarları yarıya indirelim yarım yemek kaşığı un 1 yemek kaşığına yakın yağ) Harcını koyup rulo şeklinde saralım.
3 Parmak kalınlığında keselim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180 ‘derece fırında üzerleri kızarana kadar pişinrin.
Kategori
BÖREKLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.