AVAKADO EZMESİ


Görüntüsü kadar tadınıda çok beğendigim bir tarif. Avokadonun daha önce salatasını da yapmıştım. Birde Bu şekilde ezmesini yapmak istedim.İstersenix ekmeğe sürerek isterseniz yemekte garnitür olarak yiyebilirsiniz. 
Malzemeleri :
2 adet olgunlaşmak avokado 
(sert olmayacak orta yumuşaklık ta olacak)
Çeyrek limon suyu
1tatlı kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz 
süslemek için ceviz (içinede çekilmiş ceviz  koyabilirsiniz)
Yapılışı:
Avokadoların kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye bölün. 
Ortasında ki yuvarlak çekirdeği atın .
 Avokadoları çatal ile iyice ezin. 
Yağını tuzunu limonunu ekleyip servis tabağına alıp ceviz ile süsleyin.
 Afiyet olsun





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.