AVAKADO EZMESİ
Görüntüsü kadar tadınıda çok beğendigim bir tarif. Avokadonun daha önce salatasını da yapmıştım. Birde Bu şekilde ezmesini yapmak istedim.İstersenix ekmeğe sürerek isterseniz yemekte garnitür olarak yiyebilirsiniz.
Malzemeleri :
2 adet olgunlaşmak avokado
(sert olmayacak orta yumuşaklık ta olacak)
Çeyrek limon suyu
1tatlı kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz
süslemek için ceviz (içinede çekilmiş ceviz koyabilirsiniz)
Yapılışı:
Avokadoların kabuklarını soyun.
Ortadan ikiye bölün.
Ortasında ki yuvarlak çekirdeği atın .
Avokadoları çatal ile iyice ezin.
Yağını tuzunu limonunu ekleyip servis tabağına alıp ceviz ile süsleyin.
Afiyet olsun
Kategori
GARNİTÜRLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.