KÖFTELİ KARNABAHAR YEMEĞİ
Artık yavaş yavaş karnabaharın mevsimi geçmek üzere.Suanda market ve pazarlarda satılırken bu şifalı sebzeyi zamanı geçmeden tuketmenizi tsvsiye ederim.Birde bu şekilde köfteli yaparak deneyebilirsiniz. Bu tarif tamamen bana ait.Herzaman ya sade yada kıymalı yemeğini bazende kızartmasını yapardım. Köfteli de denemek istedim bence böyle de güzel oldu.Yapmak isterseniz Malzemeleri;
1 orta boy karnabahar
1 orta boy soğan
Yeterince domates salçası
Sıcak su. Tuz
Köftesi İçin:300 gr kiyma karabiber tuz
Yapılışı:Soğanları tencerede zeytinyağında kavurun Salçasını ilave edin.Hafif kavurup çiçek lere ayırdığınız karnabaharları ilave edip 5 dk kadar kavurup yeterince sıcak su ilave edip. Kaynamaya bırakın. Bu arada koftelerinizi hazırlayıp kızartın
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.