MİDYE BÖREK
- En Sevdiğim Hamur İşlerinden Birtanesidir Börek.Uzun süredir yapmak istediğim bir tarifti.Misafirlerimiz geldiğinde artık zamani geldi dedim ve yaptım.onlardan da tam not aldı.Tarifler istendi tabiki memnuniyetle verildi.Böreğin bir cok çeşidini denemişimdir Birde Bu Şekilde Yapmak İstedim.Sonuc mu?
- Harika Çıtır Çıtır Ağızda Dağılan Enfes Bir Lezzet Ortaya Çıktı. Ben Kıymalı Yaptım Sizler Peynirli Patatesli Yapabilirsiniz.
- NOT:
- Misafirleriniz geldiğinde pişirmenizi tavsiye ederim.Sıcak servis yapılması gerekiyor. Soğuyunca Çıtırlığını kaybediyor.
- Malzemeler:
- 3 adet yufka
- Yufkalı sürmek için;
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1çay bardağı su
- Üzerine sürmek için:
- Kalan sosun içine1 yumurta sarısı karıştırıp böreklerin üzerine sürülecek
- İçi için;
- 1 adet orta boy Soğan
- 300 gr dana orta yağlı kıyma
- pul biber
- karabiber,tuz
- Kıymalı Harç Hazırlanması:
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Kıymaları ilave edip kavurun.Kıymalar kavrulunca baharatını ilave edin.harcınız hazır.
- YAPILIŞI:
- 1 yufka üçgen şeklinde parçalara ayrılıp her yufkanin üzerine fırça yardımıyla tereyağı ve su karışımı sürülür.
- Yufka iki ucundan ortada buluşacak şekilde katlanır ve iç harcı koyulur katlanır ters çevrilir son olarakta üzerine kalan sos ve yumurta sarısı karışımı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 ' fırında üzeri kizarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Kategori
BÖREKLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.