Çİ (ÇİĞ) BÖREK

  • Çiğ Börek Adını İçinde ki Kıymasının Çiğ Olmasından Alıyor.Çıtır Çıtır Çok Lezzetli Oluyor. Mayalıda Yapılıyor Maya Kulkanmadanda  Yapabilirsiniz.Ben Mayasız Daha Pratik Olanını Tercih Ettim.Daha Öncede  Yapmıştım Tadı Damağımızda Kalmıstı.İlk Fırsatta yine yaptım.Çıtır Çıtır Çok Lezzetli Oluyor.Biz Kahvaltıya Yaptık.Çayla harika oluyor.Misafirlerinizede  yapip ikram Edebilirsiniz.Gerçekten ÇokLezzetli Oluyor.Muhakkak Denemelisiniz.Herkesin Evinde Olan Malzemelerden Yapılıyor .
Sizlerde yapmak isterseniz.

 Buyrun  Hamur Malzemeleri;
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su (yetmezse ekleyiniz)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

  • iç malzemesi için:
  • 150 gr  dana kıyma
  • 1adet ince kıyılmış soğan 
  • tuz 
  • karabiber


  • Kızartmak için: 
  • Sıvıyağ

  • Kıymalı için hazırlanması:

  • Soğanları rendeleyin yada çok ince kıyın.Rendelerseniz eğer suyunu sıkın
  • kıymayı tuzunu karabiberini ekleyin iyice karıştırın.harcınız hazır.
  • Yapılışı:
  • Tüm malzemelerle kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. 
  • 30 dk dinlendirip bezelere ayırıp fotoğraftaki gibi açıp içine kıyma koyup yağda altını üstünü kızartın. 



Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.