ETLİ TÜRLÜ
Mevsim Sebzeleri Tezgahlarda Yerini Almışken Hem Besleyici Hemde Lezzetli Etli Türlü Yemeği Yapmanın Tam Zamanı Geldi Diye Düşündüm. Girdim Mutfağıma. Ortaya ise Gerçekten Çok Lezzetli Bir Yemek Çıktı.Yanına Tereyağlı Tane Tane Dökülen Pilav da varsa Tadı Bir Kat Daha Artıyor. Evet Şimdi Gelelim Yemeğinizin Malzemelerine;
- 500 gr süt Danası Kuşbaşı Yemeklik Doğranmış
- 1adet orta boy soğan
- 1adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet orta boy patates
- 15 adet taze fasulye
- 3 adet orta boy domates
- Yeterince domates salçası
- Sıcak su Tuz
- Yemeklik Zeytinyağı
- Yapılışı:Tencereye etleri koyun.
- Suyunu çekene kadar pişirin.
- Zeytinyağı ilave edin.Hafif kavurun
- Soğanları ilâve edip soteleyin.
- Salçasını ilave edin.
- Sırasıyla patatesleri biberleri fasulyeleri kabak ve patlıcanları ve domatesleride yemeğe ilâve edip 5 dk.kadar kavurun.
- Sıcak suyunuda ilâve edip düdüklü tencerede sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- AFİYET OLSUN
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.