ET SOTE
Kırmızı etin Beslenmemiz açısından önemli bir besin olduğunu hepimiz biliyoruz ve mümkün olduğunca tüketmeyede çalışıyoruz.Protein yönünden çok zengin olan kırmızı eti sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.Ben bugün et sote olarak yapmayı tercih ettim.Suyunada Ekmeğimizi bandıra bandıra yeriz düşüncesiyle.Sizlerde bu lezzetli et sote tarifimi yapmak isterseniz buyrun tarifi;
ET SOTE
- MALZEMELER:
- 750 gr kuşbaşı et
- 2adet orta boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Yeterince domates ve biber salçası
- Yeterince zeytinyağı
- tuz karabiber
- YAPILIŞI:
- Öncelikle etleri yıkayın.düdüklü tencereye koyun.
- Üzerine 1 çay bardağı ılık su ekleyin.Etler yumuşayana kadar pişirin.
- Düdüklü tencerede 30 dk da pişiyor.
- Etler pişince düdüklünün kapağını açın.
- Pişen etlerin üzerine küp doğranmış soğanı,biberi ve kabukları soyulmuş domatesi ilave edin.
- Zeytin yağınıda ekleyip tüm malzemeleri soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
- Salçasını ilave edip 5 dk daha salça ile kavurun.et sotenin üzerine yeterince ılık su ekleyin.
- 15 dk daha kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatını ekleyip sıcak olarak servis yapın.
- AFİYET OLSUN
Cok guzel gorunuyor.
YanıtlaSil