ISPANAKLI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ


En Sevdiğim böreklerden birtanesi ıspanaklı börek.Ben içine birazda peynir koyunca dahada çok seviyorum.Bu Böreği sabah kahvaltısına hazırlamıştım.Tam 1 saatte hazırdı yemek için.Birde yanında güzel demlenmiş Karadeniz Çayıda Varsa Değme keyfine.Bir tepsi böreğin hemen hemen hepsini 3 yetişkin 1 de kızım bitirdik diyebilirim.3 yada 4 tane kaldı sadece.BU nefis böreği Sizlerde Yapmak İsterseniz  Buyrun Ayrıntılı Tarifi ve  Yapım Aşamaları;

 ISPANAKLI PEYNİRLİ İÇ HARCIN 
AYRINTILI YAPIM ASAMALARI

ISPANAKLI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER:
  • 4 adet yufka
  • 500 gr ıspanak
  • 100 gr peynir
  • 1 orta boy soğan
  • 1 /2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı su
  • Üzerine sürmek için :
    • 1 yumurta sarısı ve  Çörek otu
    HARCIN YAPILIŞI:
    • Soğanları yemeklik doğrayın.
    • yeterince zeytinyağı ile yumuşayana kadar soteleyin.
    • Yıkanmış  doğranmış ıspanakları ilave edin.
    • Ispanaklar suyunu çekene kadar pişirin.
    • Pişince tuzunu pul biberini ilave edin.
    • Ispanak harcı soğuyunca 100 gr ufalanmış peynir ilave edin.
    • Ispanaklı peynirli harcınız hazır.
    ISPANAKLI BÖREĞİN YAPILIŞI:
    1. Yufkaları  üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya bölün.
    2. Yarım çay bardağı zeytin yağını derin bir kaseye koyun.
    3. Üzerine yarım çay bardağı kadarda su ekleyin.
    4. Bu karışımı her yufkaya yumurta fırçası ile  sürün.
    5. Yufkaların üzerine ıspanaklı peynirli harcımızı koyun.
    6. Rulo şeklinde sarıp kıvırın.Gül şekli verin.
    7. Kenarlarını ise yumurta beyazı ile yapıştırın
    8. .Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    9. Çörek otu serpip 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
    10. AFİYET OLSUN.
    11. http://www.yemekustalari.net/ispanakli-peynirli-borek.html

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.