PATATES MANTISI
En sevdiğim sebzelerden birtanesidir patates.Her yapılan yemeğe lezzet kadar.Mesela 3 öğün kızartmasını yiyebilirim.Asla hayır diyemem.Patatesle yapılan herseyi çok seviyorum. Kıymalı Patates Mantısı da onlardan birtanesi.Konuklarınız Geldiğindede pastalarınızın yanında şık görünümü ile ben burdayım diyecek lezzetlerden birtanesi. Tadı Harika oluyor ..Biri yerken size Dur demeli çünkü çoook lezzetli.
Malzemeleri ise:
AFİYET OLSUN
Malzemeleri ise:
- 1kg patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- İç harcı için :Soğan
- kıyma
- karabiber
- tuz
- zeytinyağı
- Üzerine
- :Sarımsaklı yogurt
- kızdırılmıs pul biber
- YAPILIŞI:
- Öncelikle Kıymalı harcını hazırlayın
- .Soğanı yağda soteleyin.200 gr kadar kıymayı ilave edinp kavurun
- Son olarakta baharatlarını koyun.
- Harcınız hazır
- Patatesleri haşlayın.
- Iyice ezin.icerisine 1yemek kaşığı tereyağı koyun.
- Karabiber ve tuz ve maydanozunu ilave edip hepsini karıştırın.
- Çanak şekli verip içlerine kavrulmuş kıyma harcı koyup üzerine de yoğurtlu sarımsak kızdırılmıs pul biberli yağ döküp servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kategori
SALATALAR VE MEZELER
Harika gözüküyor elinize sağlık Emal Hanımcım.
YanıtlaSil