ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


 Merhabalar sevgili takipçilerim bugün sizlere fasulyenin en sevdiğim hali olan Zeytinyağlı taze fasulyenin tarifini paylaşacağım.Yaz kış vazgeçemediğim bu güzel ve hafif lezzetin gelelim çok kolay tarifine; Bilindiği üzere zeytinyağlılar çiğden ve kavrulmadan yapılırçbirde olmazsa olmazı biraz şeker ilavesi gerekiyor:)
Zeytinyağlı taze fasulye
Fasulyelerin kesilmiş hali
Malzemeler ve Yapılışı
  • 750gr fasulyeyi  temizleyin.Ortadan ikiye kesin. Tencereye koyup üzerine 1büyük baş küp doğranmış soğan ekleyin. 3 tane kabuklarını soydugunuz ve küp doğranmış domatesleri ilave edin .1tatli kasigi seker ve 1cay bardağı zeytinyağı ve 1cay bardağı su ilave edip fasulyeler  yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuyunca veya ılık olarak servis yapın Afiyet olsun.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.