ANTEP KURABİYESİ

Antep Kurabiyesi
Genelde Bayramlarda yapılan bu kurabiye kıyır kıyır agizda dağılan ve mis gibi  fistık kokusuyla  Gaziantep te hemen hemen her evde yapılır.

MALZEMELER:
  • 1su bardağı robotton cekilmis un
  •  kivaminda çekilmiş antep fıstığı
  • 100gr sade yag veya
  • Tereyağı oda sıcaklığında
  • 1su bardağı seker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  •  Aldığı kadar un.
Tarifi:Bütün Malzemeler kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Parmak seklinde şekillendirilir.Firina verilir.
Afiyet
olsun.
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.