Susamlı Simit


Çay saatlerinin vazgeçilmezi kurabiyeler olmaz Sa olmazdır ☕️☕️☕️ Her zaman sevilerek yenilen,herkesin beğendiği bir tarif;

SUSAMLI SİMİT
200 gr. Tereyağı 
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke 
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
Kabartma tozu
3-4 su bardağı un
susam
Önce un konulup ortası,açılr yumurta ve yağlar konulur karıştırılır, daha sonra tuz, şeker, mahlep,sirke ve kabartma tozu konulup yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, tezgahın üzerinde yuvarlanır,uzatılır, birbirine dolandırılır, birleştirilip simit şekli verilir, sonra susama batırılır 180 derecede pişirilir Tesekkürler 

Elcininmutfagi  instagramda takip Edebilirsiniz

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.