Kuru İncir Reçeli Tarifi
Nefis kuru incir reçelimiz hazır biz çok ama çok beğendik. Umarım sizde beğeneceksiniz..Hali hazırda bulunan kayınvalidemin yaptığı yaş incir reçellerimizde bitince reçelsever olarak benimde aklıma Annemin getirdiği kuru incirlerden reçel yapma fikri aklıma geldi. Sırada kuru Kayısı reçelide var. Bizim evde reçel kahvaltıda çok seviliyor. Reçel sunumumuzu kızımla birlikte onun cicileri ile süsledik biraz da kızımdan aksesuarlar olsun istedim. Renkli bir sunum oldu. Diğer REÇEL Tariflerime BURADAN Bakabilirsiniz.
400 gr kuru incir( doğranmış)
2su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Çeyrek limon damlası
Kuru incir Reçeli Nasıl Yapılır;
Öncelikle kuru incirleri 2 saat kadar ılık suda bekletelim.
Daha sonra her inciri 4 parçaya bölün.
Tencereye 2 su bardağı şekeri ve suyunu koyup şurubu birtaşım kaynatıp içine incirleri koyalım.Kaynayınca altını biraz kısıp reçel kıvamına gelene kadar kaynatalım.Kıvama gelmeye yakın reçeliniz köpüklenecektir. Hafif tencereyi sallayın son olarakta ocaktan almaya yakın limon suyunu döküp birtakım daha kaynatın. Isterseniz içine servis yaparken ceviz koyabilirsiniz çok yakışıyor. Afiyet olsun.
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI
Kategori
REÇELLER
Il était bon mais je préfère autre.merci à vous ��
YanıtlaSil