Ezine Peynirli Şipşak Poğaça Tarifi
Aniden misafiriniz geldiğinde ÇAYIN yanında nefis bir poğaça ikram edebilirsiniz. Şipşak Yapılıyor. Mayalanma derdi yok çok pratik çok lezzetli oluyor. Benim kızım ayda yılda bir annesinden poğaça isteyince bende kahvaltıya şipşak yetiştirdim. Ununun yarısınıda tam buğday unu kullandım ki DAHADA besleyici olması açısından.Sizde Deneyin çok beğeneceksiniz.
Ezine Peynirli Şipşak Poğaça Malzemeleri;
1çay bardağı ılık su
1çay bardağı süt
1çay bardağı yoğurt
100 gr oda sıcaklığında erimiş tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
1tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1paket instant maya
4-5 su bardağı kadar un ( hamurun kıvamı çok yumuşak ele yapışmayacak kıvamda olacak)
İç harcı için;
100 gr ezilmiş Ezine Peyniri
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Ezine Peynirli Şipşak Poğaça Nasıl Yapılır;
Yoğurma kabına suyu, sütü, şekeri mayayı koyup elinizle köpürtün. Diğer malzemeleride ekleyip unu yavaş yavaş ilave edin. Ele yapışmayacak YUMUŞACIK bir hamur yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde Parçalar koparıp içine harcını koyup yuvarlak Şekil verin. Üzerine Bıçakla Artı
Işareti koyun.üzerine yumurta sarısı ve çörek oyu Serpip mayalandırmadan 170 derece Fırında pişirin. Vaktiniz varsa aceleniz de yoksa hamuru mayaladandırabilirsiniz de ben mayalandırmadan Yaptım. Kızım kahvaltıda poğaça isteyince en kolayından bu şekilde yaptım.KAHVALTIDA sıcacık yedik çok güzeldi .
Çok leziz gözüküyor.tatmak isterdim.canım çekti..
YanıtlaSilj'adore le croissante
YanıtlaSilSüper bonne
YanıtlaSil