Evde Lor Peyniri Nasıl Yapılır
Çok severim lor peynirini .Özellikle tuzsuz olanı kahvaltıda favorimdir. Ballı ve Cevizli ekmeğin üzerine sürdümü yanında birde çay değme keyfime.Havaların ısınmasıyla aldığım günlük sütler kesiliyor.Önce üzülüp sonunda güzel bir Şeyler çıkınca tadıda çok güzel olup sizlerlede paylaşınca mutlu oluyorum. Daha öncede yine kesilen sütümle Çerkez peyniri yapmıştım. Onuda Şiddetle tavsiye ediyorum.
3 kg süt(günlük olursa daha iyi olur)
Kestirmek için (1 limon)
İsteğe göre tuz(ben koymuyorum ama Börek yaparsanız koyabilirsiniz)
Öncelikle sütü kaynatalım.Kaynayan sütün içine limonu sıkalım. Süt yavaş yavaş kesilmeye başlayacaktır. Ve Sütün rengi hafif yeşilimsi olacaktır.Artık iyice kaynayan sütün dibinde lor peyniri oluşunca tel süzgeçten süzüp ister KAHVALTIDA ister böreklerde afiyetlede tüketebilirsiniz. Benim tercihim kahvaltıda bal yada reçel ile tüketmek. Çocuklarınız içinde çok faydalı çünkü en çok içinde kalsiyum barındıran peynir lor peyniriymiş.
Not; Saklama kabında buzdolabında 1 haftaya kadar saklanabilir. Bizde 3 günde bitiyor😊
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.