Köfteli Karnabahar Yemeği

Havaların soğumasıyla kış sebzeleri tezgahlarda yerini aldı. Artık sofralarımızdada  bu lezzetli ve Şifalı sebzelerin çeşit çeşit yemeklerini yapmadan olmaz
Ben bugün karnabaharı Köfteli olarak yapmayı istedim. Kendi tarifim. Daha önce hiç bir yerde görmedim de yemedimde. Fikir ve yemek bana ait. Çok lezzetli oldu bundan sonra artık vazgeçilmez yemeğim olacak.
Malzemeleri:  1 adet orta boy çiçek karnabar
1 adet orta boy soğan 
Yeterince salça
1adet orta boy Havuç
Tuz 
Zeytinyağı 
ılık su
Köftesi için: 
300 gr kıyma Çay kasığının ıcu ile karabiber ve tuz 
Yapılışı;
Öncelikle köfteyi hazırlayın.
300 gr kıyma kıymanın içine rende soğanı karabiberi ve tuzu ilave edip özleşene kadar yoğurun.
Top  şeklinde  Şekil verin.
Soğanı Yemeklik doğrayın.havuçları doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Top köfteleri de ilave edip rengi dönene kadar Ayrıntılı  Fotoğraftaki gibi kızartın. Yemeğin Salçasını da  ilave edip bir kaç dakika daha soteleyin .Karnabaharları da ilave edip karıştırıp yeterince ılık su ekleyip karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin . AFIYET OLSUN






Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

  1. Ce super bonne recette.merci bien pour vous madamme.bon a petite

    YanıtlaSil
  2. Lezzetli alternatif bir sebze yemegi

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.