Köfteli Karnabahar Yemeği
Havaların soğumasıyla kış sebzeleri tezgahlarda yerini aldı. Artık sofralarımızdada bu lezzetli ve Şifalı sebzelerin çeşit çeşit yemeklerini yapmadan olmaz
Ben bugün karnabaharı Köfteli olarak yapmayı istedim. Kendi tarifim. Daha önce hiç bir yerde görmedim de yemedimde. Fikir ve yemek bana ait. Çok lezzetli oldu bundan sonra artık vazgeçilmez yemeğim olacak.
Malzemeleri: 1 adet orta boy çiçek karnabar
1 adet orta boy soğan
Yeterince salça
1adet orta boy Havuç
Tuz
Zeytinyağı
ılık su
Köftesi için:
300 gr kıyma Çay kasığının ıcu ile karabiber ve tuz
Yapılışı;
Öncelikle köfteyi hazırlayın.
300 gr kıyma kıymanın içine rende soğanı karabiberi ve tuzu ilave edip özleşene kadar yoğurun.
Top şeklinde Şekil verin.
Soğanı Yemeklik doğrayın.havuçları doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Top köfteleri de ilave edip rengi dönene kadar Ayrıntılı Fotoğraftaki gibi kızartın. Yemeğin Salçasını da ilave edip bir kaç dakika daha soteleyin .Karnabaharları da ilave edip karıştırıp yeterince ılık su ekleyip karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin . AFIYET OLSUN
Ce super bonne recette.merci bien pour vous madamme.bon a petite
YanıtlaSilLezzetli alternatif bir sebze yemegi
YanıtlaSil