Venedik usulü Ciğer Tava
Venediğe Avrupa' da yaşarken tatil ailecek gitmiştik. Tek kelime ile Rüya gibi bir şehir. Biz gezmeye doyamamıştık.. Görülesi yerlerden birtanesi Tv Kanalı'nda yemek programında Avrupa da Venedik'te yemek çekimi yapıyorlardı Benimde yemek yapmak ilgi alanım olduğu için oturdum başına izledim. Bu güzel tarifi oradan aldım. alır almaz hemen yaptım.Annemler bizi ziyarete gelmişlerdi . Bu tarifi ilk defa onlara yaptım ve onlarla yedik. Annem ciğeri çok sevmem ama bu çok lezzetli olmuş dedi. Ertesi günde eşime yaptım oda çok beğendi. Bakalım Sizlerde beğenecek misiniz
Malzemeler :
300 gr kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı Tereyağ
tuz baharat (karabiber pul biber)
Yapılışı:
Tavaya soğanları piyazlık doğrayın Zeytinyağı ve tereyağında yumuşayana kadar sotelensinler. Ayrı bir tavada ciğerleri zar şeklinde (özellikle incecik olması gerekiyor ) tavada hafif suyunu çekince yağ koyup 3 dk kadar pişirip soğanın içine ciğeri aktarın tuzunu baharatlarını koyup servis yapın. AFIYET OLSUN
Güzelli hoş lezzetli bir tarif.
YanıtlaSilgüzell
YanıtlaSil