Venedik usulü Ciğer Tava

Venediğe Avrupa' da yaşarken  tatil ailecek gitmiştik. Tek kelime ile Rüya gibi bir şehir. Biz gezmeye doyamamıştık.. Görülesi yerlerden birtanesi  Tv Kanalı'nda yemek programında Avrupa da  Venedik'te yemek  çekimi yapıyorlardı Benimde yemek yapmak ilgi alanım olduğu için oturdum başına izledim. Bu güzel tarifi oradan  aldım. alır almaz  hemen yaptım.Annemler bizi ziyarete gelmişlerdi . Bu tarifi ilk defa onlara yaptım ve onlarla yedik. Annem ciğeri çok sevmem ama bu çok lezzetli olmuş dedi. Ertesi günde eşime yaptım oda çok beğendi. Bakalım Sizlerde beğenecek misiniz
Malzemeler : 
300 gr kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
Zeytinyağı
 1 yemek kaşığı Tereyağ 
tuz baharat (karabiber pul biber)




Yapılışı:  
Tavaya soğanları piyazlık doğrayın Zeytinyağı ve tereyağında yumuşayana kadar sotelensinler. Ayrı bir tavada ciğerleri zar şeklinde (özellikle incecik olması gerekiyor ) tavada hafif suyunu çekince yağ koyup 3 dk kadar pişirip soğanın içine  ciğeri aktarın tuzunu baharatlarını koyup servis yapın. AFIYET OLSUN




Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.