Elma Dilimli Ayva Reçeli
Malzemeler;
- 1 kg Ayva
- 5 Su Bardağı su
- 5 su Bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu veya çay kasıgının ucu ile limon tuzu
- Ayva Çekirdekleri(doğal kırmızı renk vermesi için.
YAPILIŞI:
- Ayva reçelimizin şurubunu hazırlayalım.
- Tencereye 5su bardağı şekeri ve 5 su bardağı suyu koyup şurubu
- kaynamaya bırakın.
- Surup olurken ayvalarımızın kabuklarını soyalım
- İçindeki çekirdekleri bir kasenin içine koyalım.
- (Daha sonra renk vermesi için kullanacağız)
- Çekirdeklerin hepsini temiz bir tül parçasına koyalım
- Ağzını sıkıca bağlayalım
- Soyduğumuz Ayvaları Elma dilimi şeklinde doğrayalım
- Ayvaları kararmamaları için Limonlu suda bekletelim.
- Kaynayan suya ayvaları süzüp ilave edelim.
- Tül parçasına koyduğunuz ayva çekirdeklerini de koyalım .
- Reçeli Kaynamaya Bırakalım.
- Reçel Köpük Köpük olunca artık kıvamına bakma zamanı gelmiştir.
- Ufak bir Çay Tabağına 1 yemek Kaşığı kadar reçel alıp soğuk bir yerde 10 dk kadar bekletelim.
- Parmağınızla kıvamına Bakalım
- İstediğiniz Kıvama Gelmişse Limon suyunu Sıkalım.
- 5 dk Kadar Daha Kaynatıp Ocağın Altını Kapatalım
- İçindeki Çekirdeklerin olduğu tülü alalım.
- Yaza saklamak istiyorsanız eğer Sıcakken Kavanoza koyup ters çevirelim
- NOT:
- Reçeli yaparken Metal kaşık kullanmayın.
- Tahta Kaşık Kullanın.
- Reçel Kaynarken Üzerindeki Biriken Köpükleri Tahta Kaşık Yardımıyla Alabilirsiniz.
- Reçelin rengini sadece ayva çekirdeklerini kullanarak Sağladım.
- Herhangi bir gıda Boyası kullanmadım.
- Doğal bir renk elde ettim.
- Ayva çekirdeklerini kullanarak.
- AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.