Elma Dilimli Ayva Reçeli


Malzemeler;
  • 1 kg Ayva
  • 5 Su Bardağı su
  • 5 su Bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu veya çay kasıgının ucu ile limon tuzu
  • Ayva Çekirdekleri(doğal kırmızı renk vermesi için.
YAPILIŞI:
  • Ayva reçelimizin şurubunu hazırlayalım.
  • Tencereye 5su bardağı şekeri ve 5 su bardağı suyu koyup şurubu
  • kaynamaya bırakın.
  • Surup olurken ayvalarımızın kabuklarını soyalım
  • İçindeki çekirdekleri bir kasenin içine koyalım.
  •  (Daha sonra renk vermesi için kullanacağız)
  •  Çekirdeklerin hepsini temiz bir tül parçasına koyalım
  • Ağzını sıkıca  bağlayalım
  • Soyduğumuz Ayvaları Elma dilimi şeklinde doğrayalım
  • Ayvaları kararmamaları için Limonlu suda bekletelim.
  • Kaynayan suya ayvaları süzüp ilave edelim.
  • Tül parçasına koyduğunuz ayva çekirdeklerini de koyalım .
  • Reçeli Kaynamaya Bırakalım.
  • Reçel Köpük Köpük olunca artık kıvamına bakma zamanı gelmiştir.
  • Ufak bir Çay Tabağına 1 yemek Kaşığı kadar reçel  alıp soğuk bir yerde 10 dk kadar bekletelim.
  • Parmağınızla kıvamına Bakalım
  • İstediğiniz Kıvama Gelmişse Limon suyunu Sıkalım.
  • 5 dk Kadar Daha Kaynatıp Ocağın Altını Kapatalım
  • İçindeki Çekirdeklerin olduğu tülü alalım.
  • Yaza saklamak istiyorsanız eğer Sıcakken Kavanoza koyup ters çevirelim
  • NOT:
  • Reçeli yaparken Metal kaşık kullanmayın.
  • Tahta Kaşık Kullanın.
  •  Reçel Kaynarken Üzerindeki Biriken Köpükleri Tahta Kaşık Yardımıyla Alabilirsiniz.
  • Reçelin rengini sadece ayva çekirdeklerini kullanarak  Sağladım.
  • Herhangi bir gıda Boyası kullanmadım.
  • Doğal bir renk elde ettim.
  • Ayva çekirdeklerini kullanarak.

  • AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI










Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.