Mıhlama Nasıl Yapılır

Merhabalar;
 Bugün  Karadeniz yöresine  ait mis gibi Tereyağ kokan yerken insanı kendinden alan mıhlama tarifim var sizlere.Arkadaşım var Karadenizli her gittiğimde muhakkak yapar bize bizde  afiyetle yeriz .bizde bugün kahvaltıya mihlama yaptık çayla çok seviyorum.
Sizlerde yapmak istermisiniz?


Malzemeleri
50 gr tereyağı
2 yemek kaşığı misir unu(kavrulmuş)
Mihlamalık  peynir yoksa kaşar peyniri de olabilir.100 gr yeterli olacaktır.
Üzerine çıkacak kadar ılık su
Yapılışı: 
Bakır veya Çelik tencereye tereyağını koyun erisin. 2yemek kaşığı kadar Mısır ununu da koyup hafif kavurun.üzerine çıkacak kadar su ilave edin.kısık ateşte kaynamaya bırakın.mıhlama suyunu çekip üzerine yağını bırakınca mıhlamalık peynirinide koyup karıştırın.mıhlamanız afiyetle yemeye hazır.
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.