Pişi Tarifi
Merhabalar Sevgili Takipçilerim.Bu Güzel Lokmaları Yaparken Eskilere Küçüklüğüme Gittim.Küçükken Çok Severek Yediğim Bu Lokmalar Bana Nostalji Yaptırdı. Daha Önce Denemediyseniz Muhakkak Denemelisiniz.Biz Kahvaltıya Bazende Beş Çaylarımızın Yanına Yapıyoruz.Puf Puf Kabarmasıda Çocuklarınızın da Çok Hoşuna Gidecektir.Birliktede Yapıp Mutfakta Keyifli Dakikalar Geçirebirsiniz. Pratik Çok Kolay Hazırlanan Puf Puf Kabaran Lokmalık(Pişi)Tarifini Sizlerle Paylaşmak İstiyorum...
Lokma (PİŞİ)Malzemeleri:
✨1paket yaş maya
✨2su bardağı kadar oda sıcaklığında su
✨1 tatlı kaşığı şeker
✨Yeterince tuz
✨Aldığı kadar un
Kızartmak için; Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle mayayı Yoğurma kabına koyun.Üzerine 1 tatlı kasığı şekeri dökün.
Ilık suyuda ilave edip mayayı eritin.
Tuzunu ve ununuda yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp 45 dk kadar mayalandırın.Mayalanan hamuru tezgaha un serpip merdaneyle açın.
Bıçakla çok ince olmayan kareler yada bardakla yuvarlaklar kesip yağda kızartın.
Süper olmuş.
YanıtlaSilTeşekkürler 😊
YanıtlaSilLezizz olmus
YanıtlaSil