Patatesli Sıkma Tarifi
Biz Sıkma diyoruz bazıları Bazlama Adı Tartışılır ama TADI inanılmaz lezzetli mis gibi Tereyağ kokusu ve patatesin mükemmel uyumu nefiss. Ben patatesi tercih ettim siz dilerseniz peynirlide yapabilirsiniz.
Patatesli Sıkma Malzemeleri;
♨️2 su bardağı ılık su
♨️Yeterince Tuz
♨️Kulak memesi yumuşaklığında hamur olana kadar un.
Sıkmaya Sürmek İçin; Tereyağ
Patatesli İç Harcı İçin;
♨️4 adet haşlanmış patates
♨️1 adet soğan
♨️Biraz salça
♨️tuz , karabiber,Zeytinyağı
Patatesli iç Harcı Nasıl Yapılır ;
♨️Soğanı yağda kavurun.
♨️Biraz salça ilave edin .
♨️ İyice ezdiğiniz patatesleri ve baharatını ilave edin.
♨️Harcınız hazır.
Patatesli Sıkma Nasıl Yapılır:
♨️Öncelikle ılık suyu ve tuzu yoğurma kabına alın.
♨️Yavaş yavaş ununu ilave edin.
♨️Hamur gayet yumuşak ele yapışmayacak kıvamda bir hamur Olmalı.
♨️Hamuru 20 dk kadar dinlendirin.
♨️Hamuru mandalinadan biraz daha büyük bezelere ayırın.
♨️Tezgahı unlayıp oklava ile Teflon tavanız büyüklüğünde açıp ısıtılmış tavada Altını üstünü pişirin. ♨️Pişen sıkmalara Tereyağ sürüp içine patates koyup rulo şeklinde sarın.Afiyet olsun
çimdi sabah sabah olsada yesek dediğim bir TARİF KAHVALTIDADA NE GÜZEL GİDER.
YanıtlaSilÇOIK SEVDİĞİM BİR HAMUR İŞİ .
YanıtlaSilKahvaltı için güzel bir alternatif oldu.
YanıtlaSilQuand j'ai vu cette recette j'ai faim beaucoup. Merci a vous pour cette recette.
YanıtlaSilThank you very good.
YanıtlaSilSuper tarif et en peu difficile.merci
YanıtlaSilThank you very much.Great recipe❤
YanıtlaSil