Hafta sonu kahvaltısı için çok lezzetli minik minik otlu poğaça tarifi hazırladım. Bu tarifi aynı ölçülerle ister kabartma tozu ile ister maya ile yapa bilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken eğer kabartma tozu ile yapacaksanız tereyağının soğuk olarak küp küp doğrayarak hamuru yoğurmanız gerekiyor. Mayalı yapmayı düşünüyorsanız tereyağını eritip süt ile birlikte ılık bir şekilde hamura ilave etmeniz gerekiyor. Ben bu sefer kabartma tozu kullandım ve dışı kıyır kıyır içi yumuşak çok lezzetli poğaçalar elde ettim.
OTLU POĞAÇA
Malzemeler
1 kg un
250 g tereyağı
2 yumurta
400 g soğuk süt ( mayalı hamur için ılık olması gerekiyor )
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 dolu su bardağı rendelenmiş beyaz veya taze kaşar peyniri
1 su bardağı çok ince kıyılmış dereotu
Üzerine sürmek için:
1 yemek kaşığı süt
1 yumurta sarısı
2-3 yemek kaşığı susam
Yapılışı
1. Hamurumuzu yoğurmak için önce yumurtaları bir kasede iyice çırpıp unumuzun ortasına açtığımız havuzun ortasına döküyoruz.
2. Kalan bütün malzemeyi , süt ve dereotu hariç havuzumuzun ortasına alıyoruz ve mikserimizin hamur yoğurmak için olan uçları ile birlikte iyice karıştırıyoruz. Bu işlemi elimizle yoğurarak da yapabiliriz fakat tereyağımızın mümkün olduğunca soğukluğunu koruması gerekiyor. Arzu edilen neticeye ulaşabilmek için bu önemli bir ayrıntı.
3. En son sütümüzü ve dereotunu ekleyip hamurumuzu tamamlıyoruz. Artık hamurumuzu hafif unladığımız tezgahımızın üzerini alıp toparlaya biliriz.
4. İyice yoğurarak toparladığımız hamurumuzu merdaneyle iki santim kalınlığında açıyoruz.
5. Yuvarlak bir kase kullanarak daireler çıkartıyoruz ve bunları poğaça katlar gibi katlayıp yağlı kağıt üzerine alıyoruz.
6. Üzerlerine yumurta sarısı ve sütü iyice karıştırıp sürüyoruz ve susam serpiştiriyoruz. Isıtılmış fırında pişiriyoruz.
Bu güzel tarif için
Instagramda takip edebilirsiniz.
Je vais essayer cette recette. Merci a vous pour cette croissante
YanıtlaSil