Pandispanya Tarifi



Kim istemez mutfağında en kabarmışından Pandispanya kekleri yapmayı en başta tabiki ben isterim sonra siz isterseniz eğer kabarmama riski olmayan tarif geliyor not ALIN 
💕 💞Yumuşacık nişastalı pandispanya
💞5 yumurta (oda ısısında)
💞1 çay bardağı toz şeker
💞1.5 çay bardağı un
💞1 çay bardağından 1 parmak eksik nişasta
💞1 paket kabartma tozu
💞1 paket vanilya
💞2 yemek kaşığı sıcak su
💞1 fiske tuz

✌Not: Bir püf noktası söylemek istiyorum bu şekilde pandispanyanız yumuşacık ve süngerimsi oluyor kekin dokusu bi harika oluyo deneyince hak vereceksiniz👌✌en son yapıyorum bu işlemi
Yarım limonu kahve fincanına sıktım üzerine kabartma tozunu boşalttım köpük köpük oluyor dökülüyor fincandan sonra karıştırıyorum.
💞Pandispanya Nasıl Yapılır; 💞
Yumurtanın beyazları ve sarıları ayrılır. 
Yumurta sarılarına şeker ve vanilya eklenip 8.10 dkk çırpılır. Çırparken sıcak su eklenir. (Şekerin erimesi için)
Elediğimiz un,nişasta da eklenip çırpmaya devam edilir.Oldukça koyu bir kıvam oluyor. Diğer tarafta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla köpük köpük olana kadar 10 dkk çırpıyoruz. Diğer karışıma 3.4 defada ekleyip katlama tekniği ile yavaş yavaş alttan üste doğru yumurtanın beyazını söndürmeden karıştırıyoruz. Yoksa pandispanyamız istediğimiz gibi kabarmaz. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba döküyoruz kalıbın kenarlarını yağlamıyoruz yoksa fırından çıkınca pandispanyamız söner. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz ilk 20 dkk fırının kapağını asla açmıyoruz. 20 dkk dan sonra kürdan testi yaparak fırını kapatıyoruz. Ben fırının kapağını yarım bırakarak soğumasını sağladım. Pandispanya bir gün dinlenirse daha güzel olur.

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.