Armut Reçeli
.Nedenini ben de bilmiyorum.Tek bildiğim hepsinin tadı da aoması da ayrı bir güzel oluyor.
Şimdi sırada bekleyen kivi reçeli var.
Şekere yatırdım bekliyorlar.
Armut Reçelim çok güzel ve tam da istediğim kıvamda oldu bakalım kivi reçelim nasıl olacak en yakın zamanda paylasicam tarifini sizlerle.
Önce Armut Recelimin tarifini vermek istiyorum sizlere.
Malzemeler;
1kg tatlı armut
750 gr şeker
Çeyrek limon damlası
1kg tatlı armut
750 gr şeker
Çeyrek limon damlası
Yapılışı;
Armutlarin kabuklarını soyun. Dilimleyin.Tenceye koyup üzerine şekeri ni döküp 5 6 saat kadar bekletin.Suyunu salinca orta hararetli ocagı kısıp pişirin.Köpürmeye başlayınca olmaya başlamıştır. Köpük lerini tahta kaşıkla alın.Kivamina ben ufak bir cay tabağı na alıp ılıyınca dondurucuya koyuyorum 5dk kadar busekilde istedigim kıvam olmussa recelimin limonunuda ilave edip 5dk daha kaynatıp ocaktan alıyorum.Afiyet olsun.
Je pense que c'est meilleur tarif pour marmelade
YanıtlaSil