Armut Reçeli



Bu aralar nedense  içimden hep reçel yapmak geliyor.
.Nedenini ben de bilmiyorum.Tek bildiğim  hepsinin tadı da aoması da ayrı bir güzel oluyor.

Şimdi sırada bekleyen  kivi reçeli var.
Şekere yatırdım bekliyorlar.
Armut Reçelim çok güzel ve tam da istediğim kıvamda  oldu bakalım kivi reçelim nasıl olacak en yakın zamanda paylasicam tarifini sizlerle. 
Önce Armut Recelimin tarifini vermek istiyorum sizlere.

 Malzemeler;
1kg tatlı armut
750 gr şeker
Çeyrek limon damlası

Yapılışı;
Armutlarin kabuklarını soyun. Dilimleyin.Tenceye koyup üzerine şekeri ni döküp 5 6 saat kadar bekletin.Suyunu salinca orta hararetli ocagı kısıp pişirin.Köpürmeye başlayınca olmaya başlamıştır. Köpük lerini tahta kaşıkla alın.Kivamina ben ufak bir cay tabağı na alıp ılıyınca dondurucuya koyuyorum 5dk kadar busekilde istedigim kıvam olmussa recelimin limonunuda ilave edip 5dk daha kaynatıp ocaktan alıyorum.Afiyet olsun.
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.