Şeftali Reçeli

Merhabalar Reçel Yapmayı Çok Seviyorum Her Meyvenin reçelini yapmak yemek çok keyif veriyor bana.Kahvaltılarda vazgeçilmezimiz reçellerimizden de en lezzetli olanlarından Birtanesi de hiç şüphesiz şeftali reçeli kesinlikle denenmeli bence.tamda zamanıyken  yapıp kışın yemek için saklayabillirsiniz..
MALZEMELERI;
1 kg orta yumuşaklıkta  olgun şeftali
750 gr toz şeker (ben bire bir Ölçü  koymuyorum şeftali tatlı meyve olduğu için yeterli oluyor bence gayet kıvamında oluyor.)
Çeyrek limon damlası 
YAPILIŞI:
Şeftalilerin kabuklarını soyup Küp Küp doğrayın.şekere yatırın 1gece beklesin.Sabah suyunu salacaktır. Başka su eklemeden ocağa koyun.Kaynamaya başlayınca altını kısıp reçel kıvamına gelene kadar pişirin.. Kıvamı için küçük çay tabağına  alın dondurucuya koyun 5 dk sonra bakın sulu kıvamda değilse yoğun kıvama yani reçel kıvamına gelince limonunu ekleyip 1 taşım kaynatıp ocağın Altını Kapatın.
NOT;(kış için saklayacaksınız sıcakken kavanozlara koyup ters çevirin kavanozu.soğuduktan sonra Bu şekilde kilerde saklayabilirsiniz.)
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI







Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.