Mısır Unlu Fasulye Dizmesi


Yöresel lezzetlerimizin lezzetinin yeri hep bir başkadır. Damaklarımızda bıraktığı tad ise anlatılmaz bir gerçek. Karadeniz Yöresinin  de sıkça yapılan yemeklerinden birtanesi ise mısır unlu dizmesi. Yapması çok pratik tadı ise oldukça lezzetli . Ben ilk defa denedim çok beğendim. Aynı tarif ile taze bezelye ile yaparım. Bezelye zamanı onu da deneyebilirsiniz .




Fasulye Dizmesi Malzemeleri;

500 gr taze fasulye 
1 çay bardağı kadar mısır unu

Kızartmak için; 
Sıvıyağ

Fasulye Dizmesi Nasıl Yapılır;
Öncelikle temizlenmiş fasulyeleri suyu kaynatıp yumuşayıncaya  kadar haşlayın.
Haşlanmış fasulyeleri süzgece alıp soğuk suyun altında şoklayın.( Bu işlem fasulyeleri yeşil rengini koruyacaktır. 
Daha sonra fasulyeleri mısır ununa bulayıp 2 yemek kaşığı kadar yağlanmış yapıştırmayan tavada altını üstünü ters düz yaparak kızartın. 
Afiyet olsun. 





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.