Semizotu Yemeği Tarifi
Bahar ve yaz mevsiminin en faydalı sebzelerinden olan Semizotu nun faydaları saymakla bitmiyor. Sofralarımızdan eksik etmeyeceğimiz sebzelerin en başında geliyor. Salatasından, yemeğine, sarımsaklı yoğurtlusu, çorbası hepsinin tadıda çok lezzetli oluyor. Oldukça şifalı olan Semizotu otunun faydaları ise;
->Vücudumuzdaki hemoglobin üretimi için de önemli bir yere sahiptir.
->İçeriğindeki zengin bileşenler sayesinde hem kolesterolün düşürülmesine yardımcı oluyor hem de kan basıncının dengelenmesinde önemli rol oynuyor. Yapılan araştırmalara göre semizotu; karaciğerin LDL yani kötü kolesterol üretim oranını düşürme özelliğine sahiptir.
->İçeriğindeki zengin bileşenler sayesinde hem kolesterolün düşürülmesine yardımcı oluyor hem de kan basıncının dengelenmesinde önemli rol oynuyor. Yapılan araştırmalara göre semizotu; karaciğerin LDL yani kötü kolesterol üretim oranını düşürme özelliğine sahiptir.
->İçerdiği Omega-3 asidi bakımından da zengin olan semizotu, , kalp-damar sağlığını korumada etkili rol oynamaktadır.
->Düşük kalori ve düşük glisemik indeksi ile kan şekerinin dengelenmesini sağlayan semizotu, kilo vermeye de oldukça yardımcı olmaktadır.
->Semizotunun içerisinde A, B1, B2,B6, C, E, niasin, nikotinik asit, beta karoten, riboflavin, folat gibi vitaminleri bulunmaktadır.
->Aynı zamanda K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn ve Mn mineralleri bakımından da zengin olması sayesinde mucize bitki olma özelliği taşımaktadır.
->Aynı zamanda K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn ve Mn mineralleri bakımından da zengin olması sayesinde mucize bitki olma özelliği taşımaktadır.
->İçerdiği birbirinden önemli vitamin ve mineraller sebebiyle yorgunluk, halsizlik ve depresyona da iyi gelmektedir.
BU KADAR FAYDASINI SIRALADIKTAN SONRA GELELİM YEMEĞİNİN YAPIM AŞAMALARINA ;
Semizotu Yemeği Malzemeleri;
1 Demet semizotu
1 adet orta boy soğan
2 diş ince kıyılmış sarımsak
Yarım fincan pirinç ( önceden haşlanmış)
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil tatlı biber
Yeterince domates ve biber salçası
Yeterince zeytinyağı ve damak tadınıza göre tuz.
Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır;
Soğanı yemeklik doğrayalım.
Biberleri de inçe ince doğrayalım.
Tencereye zeytinyağını ilave edelim.
Soğanları ve biberleri yumuşayıncaya kavuralım.
Sarımsağıda ilave edelim.
Salçasını ilave edip tüm harcı karıştıralım.
Yıkanmış semiz otlarının yapraklarını da koyup haşlanmış pirinçleri , tuzunu ve hafif üzerine çıkacak kadar da sıcak suyunu da ilave edip kaynamaya bırakalım.
Semizotlarının hafif rengi dönünce ocağı kapatalım.
Ilık olarak yoğurt eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun
Kategori
SEBZE YEMEKLERİ
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.