Dereotlu Kabak Yemeği Tarifi
Yazın en hafif en lezzetli sebzelerinin başında gelir sakız kabağı . Kabağın mücverinide kahvaltıya sıkça yaparım...
Sulu yemek olarakta en sevdiğim hali dereotlu yoğurtlu olanı.
Bu tarifimle yaparsanız sizlerde çok beğeneceksiniz.
Hem çok hafif hem çok lezzetli oldu.
Yapmak isterseniz buyrun malzemeleri;
- MALZEMELER:
- 1kg kabak🥒
- 1 adet orta boy soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tane domates 🍅
- Yeterince domates ve biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- ılık su
- Yeterince tuz
- Yarım demet dereotu
- YAPILIŞI:
- 🥒Öncelikle kabaklarımızı yarım ay şeklinde doğrayalım.
- 🥒Tencerede soğanı zeytinyağı ile soteleyelim
- 🥒soğanlar yumuşayınca domatesini ve salçasını ilave edelim.
- 🥒Ardından kabakları ilave edelim..
- 🥒Kabakların üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edelim.
- 🥒Kabakların üzerine çıkacak kadar da ılık suyunu ekleyelim.
- 🥒Kabaklar yumuşayıp pirinçlerde pişince ocağın altını kapatalım.
- 🥒Son olarakta dereotunu ilave edip yemeği karıştıralım.
- 🥒Yoğurt eşliğinde servis yapalım.
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI
Kategori
SEBZE YEMEKLERİ
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.