Sarı Kiraz Reçeli Tarifi

BloggerImage
Tek kelime ile nefis bir reçeldi . Tadını ilk tatttığımda  kızımın Anaokulu nun düzenlediği kahvaltı pikniğindeydik. Reçeli getiren arkadaşa bu ne güzel bir reçel böyle dedim. Kendisinin ellerine sağlık çok güzeldi hakikaten kıvamı ve Tadı. Hemen hemen her meyvenin reçelini yapmışımdır ancak sarı kiraz reçelini ilk defa tatmıştım ve çok sevmiştim. Bende ilk fırsatta hemen denedim ve siz değerli takipçilerimle paylaşmak istedim.
Şimdi tamda mevsimindeyken sizede yapmanızı tavsiye ederim.
Sarı Kiraz Reçeli Malzemeleri;
1kg sarı kiraz
750 gr toz şeker
Çeyrek limon suyu 
Sarı Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır;
Öncelikle kirazların çekirdeklerini ayıklayın.
Tencereye koyun.Kirazların üzerine şekeri döküp geceden sabaha kadar suyunu bırakması için bekletin. Sabah suyunu bırakan kirazları reçel kıvamına gelene kadar kaynatın.
Kvamını anlamak için çay tabağına alıp dondurucuda 10 dk ya yakın bekletin.
Kıvamı istediğiniz gibi olmuşsa limonunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp reçelin altını kapatın .
Afiyet olsun


BloggerImage

BloggerImage
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.