Kavun Reçeli Tarifi
Kavun Reçeli Tarifi
Kavun Reçelini ilk kez Denedim. Aldığım kavun istediğim gibi çok sulu ve şıralı olmayınca kavunu değerlendirerek reçelini yapmak aklıma geldi .Tadını kabak tatlısına benzettim. Her reçelin kendine has tadı olduğu gibi kavun reçeli bence denemeye değer
. Orta boy büyüklükte kavunun yarısını kullanarak Yaptım.Yapım Aşamalı fotoğrafladım.Sizde Yapmak isterseniz Buyrun gelsin Tarif;
Kavun Reçeli Malzemeleri;
🍈 Orta Büyüklükte kavunun yarısı
🍈 2,5 su bardağı toz şeker
🍈6 damla limon
Kavun Reçeli Nasıl Yapılır;
Orta boy büyüklükteki kavunun yarısını Küp Küp doğrayın. Tencereye koyup
Üzerine şekerini döküp geceden sabaha kadar suyunu bırakması için bekletin.
Sabah suyunu salan kavunları önce orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
Reçeliniz kaynamaya başlayınca ocağın altını hafif kısın.30 dk kadar kaynatın.
Üzeri köpük köpük olunca suyununda yarısını çekince küçük bir kaseye reçelden koyup buzdolabının dondurucu kısmında 10 dk bekletin.
isteğiniz akışkanlıkta olmuşsa reçelinize limon suyunu sıkıp reçelin Altını Kapatın.
Afiyet olsun.
Diğer Reçel Tariflerine Linke tıklayarak Ulaşabilirsiniz
Ayrıntılı Yapım Aşamaları
Kategori
REÇELLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.