Kavun Reçeli Tarifi

Kavun Reçeli Tarifi
BloggerImage
Kavun Reçelini ilk kez Denedim. Aldığım kavun istediğim gibi çok sulu ve şıralı olmayınca kavunu değerlendirerek reçelini yapmak aklıma geldi .Tadını kabak tatlısına benzettim. Her reçelin kendine has tadı olduğu gibi kavun reçeli bence denemeye değer . Orta boy büyüklükte kavunun yarısını kullanarak Yaptım.Yapım Aşamalı fotoğrafladım.Sizde Yapmak isterseniz Buyrun gelsin Tarif;
Kavun Reçeli Malzemeleri;

🍈 Orta Büyüklükte kavunun yarısı
🍈 2,5 su bardağı toz şeker
🍈6 damla limon

Kavun Reçeli Nasıl Yapılır;
Orta boy büyüklükteki kavunun yarısını Küp Küp doğrayın. Tencereye koyup 
Üzerine şekerini  döküp geceden sabaha kadar suyunu bırakması için bekletin. 
Sabah suyunu salan kavunları önce orta hararetli ateşte kaynamaya bırakın.
Reçeliniz kaynamaya başlayınca ocağın  altını hafif kısın.30 dk kadar kaynatın.
Üzeri köpük köpük olunca suyununda yarısını çekince küçük bir kaseye reçelden koyup buzdolabının dondurucu kısmında 10 dk bekletin.
isteğiniz akışkanlıkta olmuşsa reçelinize limon suyunu sıkıp reçelin Altını Kapatın. 
Afiyet olsun.
Diğer Reçel Tariflerine Linke tıklayarak Ulaşabilirsiniz

Ayrıntılı Yapım Aşamaları
BloggerImage

BloggerImage
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.