Fıstıklı Antep Kurabiyesi
Fıstıklı Antep Kurabiyesi Malzemeleri;
1,5 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış Vita Yağı
Yoksa Tereyağ da olabilir
1su bardağı toz veya pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1paket vanilya
Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar kurabiye unu( içinde irmik unu. Ve normal un karışımı)Antepliler bilir .
Normal elenmiş unda olabilir . ( orjinali kurabiye unu ile Yapılıyor)
Fıstıklı Antep Kurabiyesi Nasıl Yapılır;
Öncelikle oda sıcaklığında iyice yumuşamış Yağı şeker ile elinizle köpürene kadar karıştırın . Sonra fıstığını ve diğer malzemeleri ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Şekil verip 170 derece Fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun
Gaziantep'te Özellikle Bayram'larda ikram edilen enfes bir kurabiyedir. Çok da severim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkür ederim Adaşım evet çok güzel bayrama özel bir kurabiyedir
YanıtlaSil