Köy Ekmeği Tarifi

KÖY EKMEĞİ 



Bugün yine evde ekmek bitmiş. Yok yok ben böyle giderse çok kilo alacağım
.Covid-19 salgını ile mücadele edip kendimizi izole edip  #evdekal ıp dışarı da çıkamayınca artık evimizde kendi ekmeğimizi yapar olduk. 😒😒Ev yapımı ekmekte okadar lezzetli oluyor ki 
yememek mümkün değil. Aslında ekmekle aram hiç yoktu ...şimdi resmen kendileri ile aşk yaşıyorum 🙈🙈🙈
Bu güzelim güzel yedikçe yedirten köy ekmeğimin tarifini sizlere de yazıyorum... 

Hamur malzemeleri; 
3,5 su bardağı ılık su 
1/2 yaş maya ( yoksa 1 paket toz maya)
1 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığına yakın tuz
2yemek kaşığı yoğurt. 
8,5su barda bardağı un( hafif ele yapışacak kıvamda olacak
.
                                                                  Köy Ekmeği Nasıl Yapılır;

Derin hamur yoğurma kabına unumuzu koyalım. Unun etrafına tuzumuzu dökelim.
Bir kavanoza mayayı ,şekeri, suyu ve yoğurdu koyup maya eriyene kadar karıştıralım. 
Unun içine tüm sıvı karışımı ekleyelim.
Hafif ele yapışan kıvamda olacak hamur.
1 saat mayalanmaya bırakalım. 
Mayalanan hamura dıştan içe doğru olacak şekilde yuvarlak şekil verip yarım saat tepsi mayası yapalım. 
Tepsim ayası olunca üzerine un eleyip mutfak jileti yada keskin bıçak yardımıyla şekil yapalım.
Önceden ısıtılmış 240 derece fansız fırında üzeri kızarana pişirelim. Not; fırının içine metal bir kapta su koymayı unutmayalım. 
Afiyet olsun.

















Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.